Με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα και τον νέο Επίτιμο Πρόξενο ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Andreas Kindl επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, συνοδευόμενος από το νέο Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Ηράκλειο Δρ. Γεώργιο Καλουτσάκη.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον Γερμανό Πρέσβη να εκφράζει την αγάπη του για την Κρήτη και την Ελλάδα, σε μια συνομιλία που έγινε στην ελληνική γλώσσα λόγω της αρχαιοελληνικής παιδείας του Γερμανού Αξιωματούχου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο μεγάλο τουριστικό ρεύμα που διαθέτει η Κρήτη στη Γερμανία, γεγονός που αποτυπώνεται στις αφίξεις κάθε τουριστικής περιόδου, με την τελευταία χρονιά να ξεπερνούν οι επισκέπτες το ένα εκατομμύριο, όπως επεσήμανε ο Γερμανός Πρέσβης.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού τα οποία καθιστούν την Κρήτη μοναδικό προορισμό με διαρκές ενδιαφέρον για τους τουρίστες, με επίκεντρο το φυσικό περιβάλλον, τα κρητικά προϊόντα, τη γαστρονομία και τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Στοιχεία που οδηγούν πολλούς Γερμανούς συνταξιούχους να επιλέγουν το νησί ως μόνιμη κατοικία. Παράλληλα, από την φετινή χρονιά, όπως ανέφερε ο νέος Πρόξενος, υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και για μόνιμη εγκατάσταση νεότερων Γερμανών που επιθυμούν να δουλέψουν και να ζήσουν στην Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί όπως το νέο αεροδρόμιο και ο ΒΟΑΚ, τα οποία θ’ αναβαθμίσουν σημαντικά τις τουριστικές υποδομές και τις παροχές προς τους διαρκώς αυξανόμενους επισκέπτες του νησιού. Υπογράμμισε την καλή συνεργασία και τις διαχρονικές φιλικές και επιχειρηματικές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γερμανία. Συνεχάρη τον Πρέσβη για την επιλογή του νέου Προξένου, επισημαίνοντας πως έχει όλα τα εχέγγυα για να διανύσει μια επιτυχημένη πορεία και να βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των σχέσεων της Γερμανίας με την Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί